Cum sa indexezi un URL

cum indexam un URL in google search console

În acest ghid, veți afla cum să trimiteți o adresă URL la Google pentru a fi indexată.
Acest tutorial vă v-a arăta cum să obțineți o adresă URL live, astfel încât Googlebot să o acceseze cu crawlere și să o indexeze în paginile cu rezultate ale motorului de căutare (SERP-uri).

Acest ghid vă va învăța cum să adăugați o adresă URL la Google folosind Google Search Console (GSC) pentru a trimite manual pagini web individuale. 

Consideră această postare ghidul tău suprem pentru trimiterea de site-uri și adrese URL la Google pentru indexare și optimizarea motoarelor de căutare (SEO). 

Conținut

Cum să trimiteți adresa URL la Google

1. Conectați-vă la Google Search Console

Primul pas pentru a trimite o adresă URL la Google este să vă conectați la contul dvs. Google Search Console. Google Search Console are un instrument special de inspecție a adreselor URL pentru trimiterea manuală a adreselor URL ale site-ului dvs. pentru indexare.

conecteaza-te la google search console

2. Alegeți site-ul web pentru care faceți indexarea

Următorul pas pentru a trimite o adresă URL la Google este să alegeți proprietatea corectă a site-ului pentru trimiterea adresei URL. Trebuie să aveți site-ul conectat la Google Search Console pentru a trimite adresa URL la indexare.

Selectați proprietatea din colțul stânga sus al tabloului de bord Google Search Console și selectați site. Dacă proprietatea nu este listată, atunci va trebui să faceți clic pe linkul „Adăugați proprietate” și să urmați instrucțiunile pentru a conecta site-ul la Google Search Console pentru a obține acces la adresele URL trimise.

selecteaza proprietatea web pentru indexare

3. Faceți clic pe Instrumentul de inspecție URL

După ce ați selectat proprietatea corectă a site-ului, trebuie să faceți clic pe linkul instrumentului de inspecție URL din meniul de navigare din stânga. În acest caz am selectat proprietatea Adfluent.ro.

instrument de inspectie URL

4.Scrieți adresa URL pentru indexare

Următorul pas pentru a trimite adresa URL la Google este să inserați URL-ul în câmpul “Inspect Any URL”

inspecteaza adresa URL

5. Apăsați tasta Enter pentru ca Google să preia adresa URL

Dacă apăsați tasta Enter, Google va spune că preia adresa URL. Această parte a procesului nu va indexa adresa URL, ci doar o va testa pentru a vedea dacă este live și poate fi indexată.

cerere indexare URL

Dacă adresa URL este blocată din Googlebot din orice motiv, atunci va apărea o eroare. De asemenea, puteți trimite un site la Google pentru indexare și adresele URL asociate pentru proprietățile la care aveți acces în Search Console. Dacă inserați o adresă URL de pe un domeniu greșit, va apărea o fereastră de eroare care spune „Adresa URL nu este în proprietate. Inspectați o adresă URL în proprietatea selectată în prezent sau schimbați proprietățile.”

6. Faceți clic pe butonul CERERE INDEXARE

Dacă Google Search Console analizează adresa URL și detectează că nu se află în prezent în index, atunci pe ecran va apărea un mesaj care spune „URL-ul nu este pe Google”. Sub acel mesaj, veți vedea și o secțiune cu „Acoperire: URL-ul este necunoscut de Google”.

Pentru a trimite adresa URL la motorul de căutare Google, trebuie să faceți clic pe butonul CERERE INDEXARE. Acest pas va forța Google să acceseze cu crawlere adresa URL și să o evalueze pentru indexare în paginile cu rezultate ale motorului de căutare (SERP-uri).

cerere indexare

7. Faceți clic pe GOT IT pentru a ieși din instrumentul de indexare URL

Pasul final al acestui proces este să faceți clic pe butonul GOT IT pentru a ieși din instrumentul de trimitere URL de la Google. Aceasta vă va duce înapoi la tabloul de bord Google Search Console. Dacă doriți să trimiteți mai multe adrese URL la Google pentru indexare, repetați pașii de la 3 la 7.

am inteles procesul de indexare URL

Un rezumat al indexari unui URL în Google

Sper că v-a plăcut acest ghid despre cum să trimiteți adresa URL la Google pentru indexare.

În afară de această metodă rapidă și simplă mai sunt și alte metode folosind un sitemap si fișierul robots.txt.